BANNER_INSPIRING.se_SV_1

START     VÅR PASSION     NOSTALGI REPORTAGE     NYPRODUKTION     BOSTAD     MOTORBLOGG OUT THERE     MY STYLE     ARKIV


Välkommen till Inspiring.se

En hyllning till det skrivna ordet och fotografiets fantastiska genomslagskraft. Ett forum där vi på Chriz Photography delar med oss av vårt arbete och förhoppningsvis skänker både glädje och inspiration.

Väl mött - Iluta Olausson

IlutaOlausson_inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se.jpg

SE_Widescreen_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_intro_start_banner_2.jpg

Hotel_Imperial_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_1_start_intro_1.jpg

Hotel Imperial

© Text & Photo by Amazing Magazines

De flesta har säkert hört talas om Karlovy Vary, även kallad Carlsbad, Tjeckiens världsberömda kurort med en gedigen historia och anor från 1300-talet. Staden grundades den 14 augusti år 1370 av den romerska kejsaren Charles IV, kung av Bohemia, som fann platsen sagolik med sina varma källor. Med tiden följer sedan ett antal intressanta händelser som bland annat år 1401 då det förbjuds att bära vapen innanför stadsgränsen. Även vi svenskar har bidragit till de lokala historieböckerna. Under det trettioåriga kriget ska svenska arméer har plundrat staden med omnejd. Men även stadsborna själva har haft sina mörka kapitel och år 1727 är en annan rubrik i dokumentationen då stadens sista hängning ägde rum på Šibeniční “Gallows Hill”, det som idag heter Bellevue Gazebo. Under år 1870 tar staden ett stort steg och blir genom tåglinjen Karlovy Vary - Cheb också anknutna till det Europeiska järnvägssystemet.

Men det kanske inte är de historiska perspektiven som vi tänker på i första hand när vi hör namnet Karlovy Vary. Idag förknippas staden till stor del med lyx och glamour, kanske främst för sin årliga filmfestival, Karlovy Vary International Film Festival, som lockat mängder av celebriteter genom åren. Här i stadens sydligaste kvarter är det inte helt otänkbart att man plötsligt får en skymt av kända personligheter och stadshuvuden som söker lugn och ro i denna gemytliga kurort av lång tradition. ►

Hotel_Imperial_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_6_start_intro_3.jpg
Hotel_Imperial_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_9_start_intro_4.jpg

Unika nyproduktioner

© Text & Photo by Amazing Magazines

Intro_Nyproduktion_1_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se.jpg

NYPRODUKTION - Under denna rubrik hittar du moderna nyproducerade boenden i varierande utföranden av välrenommerade byggbolag och fastighetsentreprenörer. Här kan du vila ögonen fina bilder och finna inspiration och idéer bland unika vindsvåningar, inredda källare, radhus i nytänkande, med mera.


Gemballa GT650 Biturbo

© Text & Photo by MarcusCarBlogg - ChrizPhotography.se

MarcusCarBlogg_Facebook_MarcusOlausson_copyright_ChrizPhotography.se_106.jpg

Specialbyggda bilar är alltid upplyftande, även om jag personligen är något allergiskt mot ett allt för "överdrivet" utseende. Det finns med all säkerhet rim och reson bakom vissa överdimensionerade vingar och exeptionella kjolpaket, jag tvivlar inte en sekund på att många av komponenterna fyller ett syfte. Men i mina ögon ser det ganska udda och skumt ut, eller vad tycker du? Lyckligtvis har de flesta välkänd tuning-företag ett brett spektra av modeller och tillbehör, samt olika "uppgradringspaket" att välja mellan. Tyska Gemballa är ett av de mest välbekanta namnen som varit verksamma i branschen sedan år 1981. De meriterade Porsche-experterna i Leonberg har genom åren levererat många fantastiska bilar med imponerande prestanda. ►


Anrika hotell i fascinerande miljö

EuropaischerhofHeidelberg_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_START_pan1.jpg

Europäischer Hof Heidelberg

© Text & Photo by Amazing Magazines

I de historiska kvarteren av pittoreska Heidelberg, sydvästra Tyskland, hittar man detta fantastiska lyxhotell. Ett välrenomerat namn som idag drivs av fjärde generation familjen von Kretschmann. Här välkomnar Dr. Caroline von Kretschmann - General Manager, tillsammans med personal, gäster i en enastående miljö av traditionell glamour och 5-stjärning service enligt ledorden - "we love what we do". Utöver tilltalande rum och vackra sviter tillhandahåller hotellet en förnämlig Spa-avdelning "Panorama Spa Club” med tillhörande takterass, samt den exklusiva restaurangen “Kurfürstenstube” som invigdes redan år 1866. Det anrika familjehotellet, som nyligen firade 150års jubileum, är ett av nio unikt utvalda att ingå i "Best of Southwest Germany" - Private Luxury Hotels in Baden-Württemberg.

DorintMaisonMessmer_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_START_pan1.jpg

Dorint Maison Messmer

© Text & Photo by Amazing Magazines

Ska du besöka den välkända kurorten Baden Baden kan vi varmt rekommendera detta underbara lyxhotell. I den centrala stadsdelen, på bästa adress, med fantastisk utsikt över bygden och de omgivande bergspartierna tillhandahåller den tyska hotellkedjan Dorint en 5-stjärnig vistelse utöver det vanliga. Här kan du skämma bort dig ordentligt på hotellets 800kvm "Spa & Wellness" innehållande skönhetssalong, hälsocenter, bastuavdelning, relax, samt en väl tilltagen inomhus-pool. Den legendariska hörnfastigheten belägen intill casinot, teatern och Kurpark, omfattar fem våningar och erbjuder boende i åtta kategorier, från standardrum till hotellets Penthouse Svit om 237kvm + 160kvm privat takterass.

Inspiring.se_MYSTYLE_copyright_ChrizPhotography.se__start_intro_1.jpg

My style

© Text & Photo by Amazing Magazines

Syftet med INSPIRING.se är att presentera varierande material som skänker glädje och inspiration. Vad kan då passa bättre än rubriken “MY STYLE” där vi delar med oss av blandade fotograferingar innehållande spännande plagg och accessoarer.


Galleri


BMW X5 Hartge Hunter

© Text & Photo by MarcusCarBlogg - ChrizPhotography.se

MarcusCarBlogg_Facebook_MarcusOlausson_copyright_ChrizPhotography.se_101.jpg
MarcusCarBlogg_Facebook_MarcusOlausson_copyright_ChrizPhotography.se_103.jpg

Ibland kan både stress och tristess smyga sig på i skogen under pågående jaktsäsong, då kan en Hartge Hunter komma väl till pass. Det kan låta en aning överdrivet att behöva 275hk under huven när man beger sig ut på jakt, men konceptet "Hartge Hunter" innehåller så mycket mer än bara en uppgraderad dieselmotor. Meningen är att bilen också ska kunna fungera som en mobil liten "jaktstuga". Man skulle enkelt kunna säga "Hartge har inte snålat på krutet", interiören som ska hålla jägaren sällskap under så väl "pass" som till och från jaktmarkerna är helt anpassat för att fylla sitt syfte. Sittplatserna är försedda med ett grövre och tåligare skinn, på mittkonsolen finns skräddarsydda hållare för jaktammunition och på dörrarnas insidor fickor för dryckesbehållare och pluntor. Hela bilen går i en kulör som ska fungera som kamouflage och smälta samman med naturen. ►

inspiring.se_BOSTAD_copyright_ChrizPhotography.se_81_start_intro_1.jpg

Fantastiska hem

© Text & Photo by Amazing Magazines

BOSTAD - Se ett urval av våra mest intressanta arkitektur- och bostadsfotograferingar genom åren. Här finns glimtar av fantastiska hem, så väl stora som små. Samtliga uppdrag är smakfullt porträtterade med anpassad stil och fototeknik för att förmedla projektet/bostadens känsla och personlighet.


Slottshotell med välbefinnandet i fokus

ManoirdeLebioles_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_START_pan1.jpg
ManoirdeLebioles_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_START_pan2.jpg

Manoir de Lébioles

© Text & Photo by Amazing Magazines

I privat avskild miljö, belägen med milsvidd utsikt över den Belgiska landsbygden, bjuder det anrika slottshotellet Manoir de Lébioles besökare från hela världen en minnesvärd vistelse. Här i utkanten av den berömda kurorten Spa, med välbefinnandet i fokus, tillhandahåller hotellets Spa-anläggning ett brett utbud av behandlingar i en modern arkitektur baserad på de fyra elementen - jord, luft, eld och vatten. I den lyxiga restaurangen, med goda recensioner i Gault Millau, serveras enastående gastronomi komponerad av stjärnkock Laurent Léveille och hans team. Med endast 16 rum och sviter i en klassisk herrgårdsmiljö är detta ett av Belgiens mest exklusiva resorts.

Ferrari 360 Challenge Stradale

© Text & Photo by MarcusCarBlogg - ChrizPhotography.se

Karaktäristiska Challenge Stadale, enligt mig en av de vackraste bilarna den framgångsrika tillverkaren producerat genom åren. Det finns absolut många glamourösa bilmodeller som passerat genom den legendariska fabriken, men denna modell tycker jag kammar hem priset. 360 Challenge Stradale har en lagom sober framtoning, inga överdrivna dimensioner eller futuristiska former som många supersportbilar. Modellen 360 sträcker sig mellan åren 1999-2005 och är en efterträdare till F355. År 2005 blev det F430 som tog över stafettpinnen, (en modell som också är riktigt snygg med något modernare snitt). Modellen "Challenge Stradale" gjorde entré år 2003 och är ett resultat av utvecklingen från GT-klassen där Ferrari tävlade. Bilen innehåller en stor portion "racing DNA" och modellen klarar sig precis inom ramarna för lagligt bruk på allmän väg. Motorn är en V8 på 425hk, som i kombination med en viktreducering om ca 110kg i jämförelse med en standard 360 Modena, ger bilen prestanda 0-100 på 4.2 sek. Modellen omfattar även keramiska bromsar, uppgraderade stötdämpare, plexiglas i dörrarna, backspeglar i kolfiber, ett lättare avgassystem, med mera. Förutom "uppgraderade material" har man också tagit bort "överdrivet material" så som ljuddämpande isolering, etc.. Även bilstereon har fått se sig besegrad i bantningsprocessen. Men oavsett är det en trivsam interiör, samtliga bilar har Alcantara klädsel, vissa även i tak, paneler, etc., boroende på den individuella anpassningen vid nybils-beställningen. Förutom ett fantastiskt ljud är det svårt att ta miste på modellens omfattande racing-influenser. Hela dörrpanelerna (insidan av dörrarna) är täckta av kolfiber, även trösklar och instegslister. Personligen tycker jag pricken över i är de äkta sportstolarna med fyrpunktsbälten. Vilken är din favorit i Ferrari-familjen?

MarcusCarBlogg_Facebook_MarcusOlausson_copyright_ChrizPhotography.se_135.jpg

Utvalda Facebookinlägg - Art Photography by Chriz & Ilcha


TechArt GTStreetRS

© Text & Photo by MarcusCarBlogg - ChrizPhotography.se

MarcusCarBlogg_Facebook_MarcusOlausson_copyright_ChrizPhotography.se_74.jpg

Det finns ett antal aktörer som förädlar Porsche, många lyckas också klämma ur bra med effekt, men när det gäller en vacker exteriör får jag nog säga att TechArt ligger bland de främsta. Givetvis är det en individuell smakfråga, men handen på hjärtat, det känns som om teamet i Leonberg har hittat en bra balans mellan det funktionella och stilrena. Här finns sällan överdimensionerade vingar och kjolpaket vilka bara gör bilen udda och mystisk. Uppenbarligen fungerar konceptet, det finns flera rubriker runtom som pekar på att GTStreetRS har slagit nya banrekord. Vad anser du, lämna gärna en kommentar!

Video - My Style


Atlantic Kempinski Presidential Suite

© Text & Photo by Amazing Magazines

AtlanticKempinskiHamburg_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_cover.jpg

I samma stund som vi parkerar utanför hotellets snövita fasad bjuder den välklädda personalen på en utomordentlig demonstration av Kempinskis berömda service. Innan jag vet ordet av har pickolon tagit hand om vårt bagage och vi blir eskorterade in till hotellets vackra lobby. Här väntar en behaglig atmosfär där vi bekvämt tillbakalutade kan njuta en kopp kaffe under tiden som receptionen behandlar vår incheckning. Byggnaden, som oftast benämns ”the white castle”, har tagit emot gäster i hotellregi sedan år 1909. På den tiden var det främst passagerare från de glamourösa kryssningsfartygen som checkade in på något av Hamburgs exklusiva hotell. Mycket av den tidens anda lever kvar än idag. Då vi sitter och diskuterar den intressanta inredningen finns det mycket som går att härleda till svunna tider. Bland annat kristallkronorna i taket, alla vackra appliqer på väggarna samt de växlande nyanserna av vitt, gult och beige som smakfullt varvas med inlägg av marmor och mahogny. Även de tidstypiska skinngrupperna som står placerade längst in i lokalen speglar hotellets gammalmodiga atmosfär. En miljö som är fascinerande att studera om man tänker på vilket gediget arbete som ligger bakom bevarandet och återskapandet av hotellets klassiska image. Går man sedan vidare och gör ytterligare research kan man hitta en hel del intressanta uppslag. The Atlantic Hotel, som var det ursprungliga namnet, grundades av Herr Ederbach, men skiftade ägare redan under byggnationen. Istället var det Herr Rüdnick vid The Kaiserhof.Hotel A.G. som två år senare kunde avsluta projektet efter en prislapp på 14 miljoner RM (Reichmark). Det nya hotellet intill sjön Alster blev en omedelbar succé bland förmögna resenärer och verksamheten kunde redan första fredagen efter invigningen stoltsera med full beläggning. ►

NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_start_intro_1.jpg

Nostalgi

© Text & Photo by ChrizPhotography.se - Amazing Magazines

Chriz Photography har genom åren genomfört många olika fotograferingar, både i redaktionellt syfte och som verksamhetsuppdrag, på hemmaplan och internationellt. Se ett urval av våra mest minnesvärda fotograferingar. En blandning motiv fångade med både digital teknik och traditionell analog systemkamera.


MarcusCarBlogg_Facebook_MarcusOlausson_copyright_ChrizPhotography.se_136.jpg

Anonym individualist

© Text & Photo by MarcusCarBlogg - ChrizPhotography.se

Visst är begreppet “individualist” underbart, tänk vilken tråkig och enformig vardag vi skulle uppleva ute på vägarna om människan saknade bedrift och ambition. Skulle vi över huvud taget få se Carlssons hästbeprydda emblem i backspegeln eller kunna njuta Brabus rödlackerade motorblock, tveksamt. Förklaringen till “individualist” är bland annat “självhävdare”, “en som går sin egen väg”, med andra ord - en sann bilentusiast! Vi får nog alla tacka vår inre “individualist” att fordonsmarknaden idag ser ut som den gör, begäret efter att “gå sin egen väg” och personifiera bilar har med åren utvecklat en helt egen bransch. Utöver dom många event, mässor, utställningar, träffar, med mera, har flitiga entusiaster, både som verksamhet och privat, ägnat åtskilliga timmar i garaget för att utveckla och sammanställa visionen av en “drömbil”. Parallellt har också nya sporter vuxit fram som exempelvis drifting, en tävlingsgren som ökat markant i Sverige de senaste åren. ►


Utvalda Facebookinlägg - Hotell


Chevrolet Camaro

© Text & Photo by MarcusCarBlogg - ChrizPhotography.se

MarcusCarBlogg_Facebook_MarcusOlausson_copyright_ChrizPhotography.se_124 copy.jpg

Camaro är en bil som verkligen ändrat skepnad och identitet genom åren. Från introduktionen år 1966, med en relativt låg profil, till dagens nästan futuristiska tappning är modellen nu inne på sin femte generation. Konceptet "Camaro" sägs vara ett strategiskt drag i hopp om att dämpa den då omåttligt populära Ford Mustang. Vid General Motors tillkännagivande av modellnamnet, som först gick under "operation Panther", löd förklaringen "-Camaro är ett vilddjur som bokstavligen äter Mustanger".

Gör man en nostalgisk tillbakablick är evolutionen minst sagt påtaglig. Generation 1, mellan år 1967 - 1969, ser ganska tam ut i min mening trots en "396" - 6.5 liters V8 som största motoralternativ. Dock byggdes ett antal exemplar som fick benämning "Yenko Camaro", dessa unika bilar, idag samlarexemplar, sammanställdes av Don Yenko, en berömd Chevrolet-handlare i Pennsylvania. Det är först år 1970, när generation 2 introduceras som bilen får den typiska "bad boy" looken med "fena" baktill och "stripes" på SS modellen. En uppgradering som gör stor succé bland både konsumenter och media. År 1971 får Camaro utnämningen som en av världens "top 10 bilar" av Road & Trucks. Värt att veta, om man söker efter äldre genuina exemplar, är att år 1972 är sista årsmodellen som tillverkades med den stora 396 motorn.

Personligen tycker jag det är när generation tre ser dagsljuset år 1982 som karossen får den klassiska "Camaro looken". En aggressivare betoning med ny front och fyra lyktor. Under skalet finns också en hel del förändringar, bland annat elektronisk insprutning, fyrstegad automatlåda, 16" fälgar, med mera. Dessutom lyckades fabriken banta hela kalaset med dryga 200kg vilket gav bilen avsevärt bättre prestanda. ►


Utvalda Reportage

LePalaisArtHotel_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_4_start_intro_1.jpg

Le Palais Art Hotel

© Text & Photo by Amazing Magazines

Den som besöker Prag och vill skämma bort sig lite extra ska absolut checka in på adressen U Zvonarky 1. Här finner man ett mottagande utöver det vanliga i en exceptionell miljö full av konst och tradition.  

Hotel_TheGrandMark_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_intro_start

The Grand Mark Prague

© Text & Photo by Amazing Magazines

Hotellet är inte ett av de största men absolut ett av Prags mest glamourösa. Här bor man bekvämt med gångavstånd till gamla stan, sevärdheter, museum, stadsteatern och det stora köpcentret Palladium. 

Hotel_ExcelsiorHotelErnst_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_intro_start

Excelsior Hotel Ernst

© Text & Photo by Amazing Magazines

Mitt emot den majestätiska och världsberömda Kölnerdomen ligger detta vackra femvånings townhouse från år 1863. Excelsior Hotel Ernst är ett av Tysklands mest ansedda hotell med en lång och intressant historia.  

Hotel_HotelBreidenbacherHof_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_intro_start

Hotel Breidenbacher Hof

© Text & Photo by Amazing Magazines

I centrala Düsseldorf, på bästa adress, tillsammans med de mest exklusiva märkes-butikerna ligger detta magnifika hotell. Här serveras en genuin service i traditionell 5-stjärnig lyxanda. 


Galleri


Facebook INSPIRING.se - My Style


Fairmont Vier Jahreszeiten

© Text & Photo by Amazing Magazines

Ska man resa till Hamburg på en exklusiv “shoppingweekend”, då gör man bäst i att checka in på det legendariska lyxhotellet Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten. Här väntar en traditionell femstjärnig service i direkt anslutning till stadens berömda butiks-stråk Neuer Wall.

Den 24 februari år 1897, på sin 40-års dag, ropar den tyska affärsmannen Friedrich Haerlin in ”Hotel zu den Vier Jahreszeiten” på en allmän auktion. Fast besluten om vad han vill göra med den enda byggnaden belägen utmed sjön Alsters västra strandkant sätter han igång ett omfattande renoveringsarbete. Inom ett fåtal år är hotellfastigheten ett av Hamburgs mest omtalade objekt. År 1912 öppnar hotellet sällskapsrummet ”The Society Hall” med sin förnämliga utsikt över Alsters vatten. Två år senare öppnar också ”Haerlin”, hotellets första riktiga restaurang. Den omedelbara succén banar väg för ytterligare en restauranginvestering och år 1925 öppnar ”Art Déco Jahreszeiten Grill”. Samma år anlägger man också fastighetens unika källare och stora delar av garaget. Steg för steg expanderar Friedrich sin lönsamma hotellverksamhet och under år 1936 överlämnar han rörelsen helt åt sin son, Fritz Haerlin. Denne fortsätter sedan under hela 50-talet att expandera och vidareutveckla hotellbyggnaden.►

Fairmont_HotelVierJahreszeiten_Hamburg_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_11_startintro.jpg

Facebook INSPIRING.se - Hotell


Blogg


Facebook INSPIRING.se - Art Photography by Chriz & Ilcha


Galleri


Grandhotel Pupp

© Text & Photo by Amazing Magazines

Ett besök i Tjeckiens berömda kurort Karlovy Vary, även kallad Carlsbad, är en unik upplevelse som bjuder på flera historiska inslag. Det kuperade området som breder ut sig bland de skogbeklädda bergstopparna omfattar en yta om ca 59.000 kvadratkilometer. Här i den vackert belägna staden utmed floden Ohře bor idag omkring 50 000 invånare.

Mest känd i folkmun är nog stadens sydligaste områden i dalgången utmed bifloden Teplá. I denna lite avskärmade oas får man verkligen känslan av genuin historisk miljö. Längs med dessa kullerstensstråk hittar man ett brett utbud av butiker, juvelerare och urmakare. Varje butik har sin egen personliga charm och de flesta saluför ett sortiment av främst märkesprodukter. Var man än befinner sig i dessa karaktäristiska gränder syns små mysiga pizzerior och familje-krogar. Men för den som önskar finns flera riktigt fina gourmetrestauranger av hög internationell standard.

Är man kulturellt bevandrad med stort intresse för äldre byggnadskonst och historia bjuder Carlsbad på en rik flora. Ett exempel är Karlovy Vary Municipal Theatre som invigdes år 1886 med Mozarts berömda “Marriage of Figaro”. Ett pampigt byggnadsverk med en fascinerade interiör bestående av takmålningar, vackra skulpturer signerade Theodor Friedl samt en tjusig ljussättning med bland annat stora ljuskronor. Här kan man gå länge och njuta den skickligt handmålade dekoren utförd av de tre berömda konstnärerna Franz Matasch och bröderna Gustav och Ernest Klimat. Ett annat mycket omtyckt inslag är de intressanta Rococo-lamporna i trapphuset designade av arkitekterna Ferdinand Fellner och Hermann Helmer. Det är dessa välkända herrar vars berömda arkitektur också ligger till grund för byggnadens utformning och design. ►

GrandhotelPupp_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_13_start_intro_1.jpg

Facebook INSPIRING.se


Galleri & Video


Facebook INSPIRING.se - BilarFacebook INSPIRING.se - Hotell


Start_HotelNassauerHof_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_intro_start_1
Start_HotelNassauerHof_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_intro_start_2

Hotel Nassauer Hof

© Text & Photo by Amazing Magazines

I samma stund som jag svänger in på den berömda Kaiser-Friedrich-Platz i Wiesbaden och parkerar framför byggnadens pampiga entré får vi ta del av hotellets omtalad gästvänlighet. Två välklädda herrar hälsar oss varmt välkomna till Nassauer Hof och håller artigt upp respektive bildörr för mig och min kollega. De båda gentlemännen tar hand om vårt bagage, visar oss till receptionen och ser till att bilen parkeras i hotellets garage.

Innanför dörrarna bjuder denna viktorianska byggnad på en intressant arkitektur med en annorlunda och tilltalande planlösning. Till skillnad från många andra lyxhotell i samma kategori, med stora vidlyftiga foajéer, har Nassauer Hof valt att placera receptionsdisken mer anonymt. En avskildhet som gör att man som gäst upplever in- och utcheckning mer personlig och avslappnad. Lobbyns eleganta interiör med ljust marmorgolv, kontra sober valnöt i listverk och paneler känns både genuin och tilltalande. En kombination, som tillsammans med väggarnas senapskulör och alla guldfärgade inslag i möbler och dekor, ger intryck av ett historiskt hotell med berikad tradition.

När vi öppnar dörren till vår Royalsvit står bagaget redan i hallen, jackor och kavajer hänger prydligt uppradade i garderoben. På bordet står ett fat med färsk frukt samt ett kuvert med en handskriven hälsing från ledningsgruppen. I sovrummet, på ett av nattduksborden, står två små lejon i delikat choklad på en bricka med skriften “Family Olausson”. Här finns också en välkomstgåva signerad “Armani Collezioni” från butiksfastigheten Haus Vier Jahreszeiten på andra sidan Kaiser-Friedrich-Platz. Sviten som är belägen på fjärde våningen i hörnet mot Wilhelmstrasse bjuder på en vacker utsikt över Kurhausplatz med sina tjusigt upplysta fontäner och alléer framför Wiesbadens berömda Kurhaus. Från balkongen kan man se flera av stadens äldre byggnadsverk som bland andra Hessisches Staatstheater från år 1894 och den karaktäristiska St. Bonifatius kirche, byggd mellan år 1844 - 49, med sina ståtliga tinnar och torn. ►Facebook INSPIRING.se - Hotell


Galleri


Facebook INSPIRING.se - My Style


Galleri


Facebook INSPIRING.se - Hotell


Chriz Photography - ARKIV

© Text & Photo by Amazing Magazines

Under rubriken arkiv kan du ta del av spännande läsning om glamourösa lyxhotell centralt belägna i internationella storstäder, samt pampiga slottshotell ute på landsbygden. Vi har även besökt fascinerande resmål som bland andra Maldiverna, Vietnam, Malaysia, Thailand, med flera, och tittat närmare på några av Asiens imponerande SPA-anläggningar. Genom åren har vi även porträtterat flera välkända tuning-företag samt tittat närmare på diverse premiumbilar. Vissa fordon så unika att modellerna idag är näst intill kultförklarad bland världens motorentusiaster.


Facebook INSPIRING.se - My Style


Facebook INSPIRING.se - HotellFacebook INSPIRING.se - Hotell


Ett intressant butiksporträtt

© Text & Photo by Amazing Magazines

Självklart vill vi lyfta fram de fotograferingar vi tycker är roligast. Att porträttera Jack & Jones snygga butik i nya Mall of Scandinavia blev en spännande utmaning. Bilderna fick en skön avslappnad stil med personlighet och karisma, precis som varumärket. Se mer

I händelsernas centrum

© Text & Photo by Amazing Magazines

Fartfyllda fotouppdrag ligger oss alltid varmt om hjärtat. Våra dokumentationer av UIM Class 1 World Powerboat Championship bjuder alltid på hissnande hastigheter utöver det vanliga. En spektakulär upplevelse på vattnet i både kraftmätning och ljud. Se mer


Facebook INSPIRING.se - Hotell


Galleri


My style

© Text & Photo by Amazing Magazines

Syftet med INSPIRING.se är att presentera varierande material som kan skänka både inspiration och glädje. Vad kan då passa bättre än rubriken MY STYLE där vi kan dela med oss av blandade fotograferingar innehållande spännande plagg och snygga accessoarer.


Utvalt - My style


Facebook INSPIRING.se - My Style


Svenska hotell i minnesvärda byggnader

Hotel Marina Tower

© Text & Photo by Amazing Magazines

Ska man besöka Stockholm, särskilt sommartid, då gör man absolut bäst i att övernatta i den gamla kvarnbyggnaden på kajen i Danviken. Här bjuds ett förstklassigt boende med närhet till city och en enastående utsikt över Stockholms vackra inlopp.

Hotel Knaust

© Text & Photo by Amazing Magazines

Följ med på en spännande vistelse i Sundsvall och läs om en svunnen era då förmögna träpatroner festade vilt på Norrlands mest kända hotell. En legendarisk byggnad med fascinerande historia och ett av landets mest omtalade trapphus.

Hotel Mimer

© Text & Photo by Amazing Magazines

När vi svänger upp på parkeringen utanför den anrika Mimer-fastigheten förstår jag att man använder sig av ord som "kulturskatt" i sin beskrivning. Den pampiga stenbyggnaden i nygotiks stil lämnar ingen förbipasserande oberörd.


Facebook INSPIRING.se - Hotell


Galleri


Bra bilder

© Text & Photo by Amazing Magazines

OUT THERE - Ta del av ett antal bildsköna gallerier, alla med olika teman, innehåll och varierande fototeknik. Färg kontra svartvitt, här presenteras gammalt som nytt i varierande former från diverse olika uppdrag. Intressanta porträtt? God bildkomposition? Bra fotografier? Det lämnar vi till dig som betraktare att avgöra!

Publicerat i Amazing Editions

© Text & Photo by Amazing Magazines

ARKIV - Nu står dörren på glänt till vårt inspirerande reportage arkiv. Här kan du ta del av spännande läsning från både hotell och resmål samt flera intressanta bilpresentationer. Vad sägs om en härlig vistelse på anrika Steigenberger Frankfurter Hof i Frankfurt och uppleva sann glamour i traditionell 5-stjärnig lyx.


Galleri


Facebook INSPIRING.se - My Style


Gallerier

En kulturskatt

© Text & Photo by Amazing Magazines

Endast en timmes flygresa från Stockholm ligger Riga - Lettland, en kulturskatt full av intressanta byggnader och monument. Ett land med brokig historia där folksjälen växt sig stark. Här möts man alltid av ett varmt leende och stor gästfrihet.

Med miljön i åtanke

© Text & Photo by Amazing Magazines

Ett ständigt återkommande ämne är miljö och natur. Något som byggbranschen aktivt arbetar för i jakten på nya innovativa lösningar som ska förbättra samhället och ge klimatsmarta boenden. Se Titanias unika lösning med växthus på radhustaken i Täby - Ullna Strand.

Kanske den perfekta bostaden

© Text & Photo by Amazing Magazines

Vi har fotograferat och porträtterat många fina och gedigna hem genom åren, men i vissa fall bjuder bostaden på en alldeles speciell känsla. En personlighet och värme som riktigt "välkomnar". Dessa unika hem gör verkligen skäl för benämningen "svensk bostadsidyll".


Facebook INSPIRING.se - Hotell


Video & Galleri


Facebook INSPIRING.se - Hotell


Rekommendationer ur vårt arkiv

Maldiverna

© Text & Photo by Amazing Magazines

Utbudet av resor är fantastiskt. Det finns så många spännande och intressanta platser att välja på, men när det gäller sol, bad och vita stränder, då är Maldiverna med sin avskildhet ett riktigt paradis. Läs vårt reportage från Soneva Fushi & Six Senses Spa på Kunfunadhoo Island.

Hamann Motorsport

© Text & Photo by Amazing Magazines

Får vi locka med ett besök hos de fingerfärdiga tuning-experterna på Hamann Motorsport. Ett omtalat namn i motorbranschen med en gedigen bakgrund och specialister på Italienska sportbilar. Företaget har förädlat personifierade sportbilar åt de flesta kräsna bilsamlare världen över.

Ett vinterparadis

© Text & Photo by Amazing Magazines

Följ med oss till vinterparadiset Val d'Isère och "checka in" på det omtalade designhotellet Hotel Aigles des Neiges. Ett annorlunda friluftshotell med fascinerande ljussättning, modern inredning och levande pastellfärger. En oas för alla trendmedvetna alpresenärer.

9ff

© Text & Photo by Amazing Magazines

I ett industriområde nära Dortmunds flygplats ligger en av tuning-branschens mest beryktade Porsche aktörer, i synnerhet om man talar ren effekt. Vi har tittat närmare på dessa imponerande hantverk och upplevt känslan och adrenalinet av att sitta med 900hk bakom ryggen.


Facebook INSPIRING.se - My Style