BANNER_INSPIRING.se_SV_1

START     VÅR PASSION     NOSTALGI REPORTAGE     NYPRODUKTION     BOSTAD     MOTORBLOGG OUT THERE     MY STYLE     ARKIV


Hotel Marina Tower

© Text & Photo by Amazing Magazines

Stockholm är sedan länge ett omtalat och populärt resmål, en levande stad med intressanta stadsdelar, historiska byggnader och många sevärdheter. Stora delar av Stockholm bjuder på långa promenadstråk med inslag av vackra planteringar, grönska och parker. Här finns också mängder av mysiga caféer och pittoreska uteserveringar. Som turist och besökare finner du ett brett shoppingutbud med allt från glamourösa brandstoders till lokala secondhand. För dig som föredrar köpcentra finns ett antal större att tillgå både centralt och i nära förorten. I Stockholm kan du välja bland ett flertal välrenommerade restauranger av varierande slag, samt ett pulserande nattliv med ett stort antal klubbar och diskotek, öppna fram till 05.00 på morgonen.

En stor del av Stockholms personlighet ligger i alla kulturella inslag, som välkända museer, gallerier, utställningar och mässor. Turistmagneter som Skansen, Wasa- och ABBA museet har en ständig tillökning besökare för varje år. Men också stadsdelar och platser som Gamla Stan, Djurgården med Waldemarsudde är bidragande faktorer till varför staden har sin härliga karisma.

Elite_Hotel_Marina_Tower_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_41.jpg

Utöver sina många nöjen ovan mark bjuder Stockholm också på ett omfattande tunnelbanesystem om ca 110 kilometer, vilket omnämns som "världens längsta konstutställning". Mer än 90 av stationerna har dekorerats och utsmyckats i form av målningar, skulpturer och mosaik, här kan man som resenär ta del av en unik konsthistoria med inslag från 50-talet fram till idag.

Men allt som allt tror jag Stockholms förtrollade själ ligger i stadens närhet till vattnet, ett Nordens Venedig. Något som skänker en unik stadsmiljö med många öppna platser, vackra vyer och promenadstråk längs kajer och vattenbryn.

Ett signum som fått flera framstående hotellverksamheter att noggrant välja en strategisk placering. Mest kända är nog Grand Hotel med sin utsikt över Stockholms slott, Sheraton och Hilton med Riddarfjärden och Stadshuset utanför fönstren, samt Diplomat på Strandvägen. Men sedan år 2010 finns ytterligare ett hotell som kan räknas till ett av de absolut främsta om man skall övernatta i Stockholm - Elite Hotel Marina Tower.

Inspiring.se besökte hotellet för att se vilken härlig stämning man lyckats skapa i den sällsamma gamla kvarnbyggnaden - Saltsjöqvarn från år 1890. Vi vet sedan tidigare att flera av Elite-kedjans främsta hotell har vuxit fram ur äldre fastigheter med en intressant historia. Något som varit lite av ledsagan för Elite Hotels of Sweden och dess ägare Bicky Chakraborty. Som grundare och VD har han alltid visat stort engagemang och intresse i bevarandet och kulturarvet av Svenska byggnader. År 2008 tilldelades Bicky Chakraborty Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj för att ha bidragit till att utveckla svenskt näringsliv.

Väl på plats går det inte att ta miste om att även detta är ett högst strategiskt drag när det gäller att placera ett hotell på bästa läge. Med vattnet bara ett stenkast framför fötterna har man en enastående utsikt med en öppen vy över hela Stockholms inlopp. En levande tavla som sträcker sig från Gamla Stan i väster, Skeppsholmen, Waldemarsudde, till Skärgården i öster.

Elite_Hotel_Marina_Tower_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_20.jpg

Att man inte befinner sig exakt mitt i stadskärnan spelar ingen roll. Med direktförbindelse via båt tar man sig enkelt och bekvämt till city på ca 10 minuter, utan att behöva tänka på parkeringsproblem, vilket normalt är en mardröm i Stockholms innerstad. Vill man envisas med att köra bil blir färden bara några minuter, men det kan snabbt variera i stadstrafiken, särskilt beroende på tidpunkt. Köbildningar i rusningstrafik är inget undantag i Stockholm.

Men varför ens tala om bilar och stadstrafik i detta sammanhang. Är det inte det som är själva tjusningen med att välja just detta hotell. Utöver ett utsökt hotellkoncept är detta unika läge långt bort från vägar och avgaser helt underbart. Här kan man sitta fridfullt på uteserveringen helt ostört och njuta med vattnet som sällskap.

Den rymliga lobbyn domineras av en röd trappa i modern tappning upp till konferensavdelningen. Till vänster finner man receptionen och hissarna, till höger en lobbybar och hotellets restaurang. Samarbetet med Sturebadet och närheten till Spa-anläggningen skänker hotellet en kontinental känsla med liv och rörelse utöver verksamhetens egna gäster. Här finns 186 rum och en konferenskapacitet för ca 400 personer. Byggherre för projektet var NCC i samarbete med Ettelva Arkitekter.

Tillsammans med Louise Hasselquist, Bitr Hotelldirektör, har vi valt ut ett antal rum som vi tycker representerar hotellet väl samt tornsviten som bjuder på en enastående utsikt från sin privata takterrass.

Inspiring.se - © Text & Photo by Amazing Magazines