BANNER_INSPIRING.se_SV_1

START     VÅR PASSION     NOSTALGI REPORTAGE     NYPRODUKTION     BOSTAD     MOTORBLOGG OUT THERE     MY STYLE     ARKIV


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Temppeliaukio_Church

Nostalgi - se ett urval av våra mest minnesvärda fotograferingar

© Text & Photo by Amazing Magazines

Chriz Photography har genom åren genomfört många olika fotograferingar, både i redaktionellt syfte och som verksamhetsuppdrag, på hemmaplan och internationellt. Vi har också producerat en hel del bildmaterial för egna projekt, även privat, då "foto" alltid varit vår stora passion. Här följer ett axplock från våra mest minnesvärda fotograferingar. En blandning motiv fångade med både digital teknik och traditionell analog systemkamera. För oss är detta härlig nostalgi, stunder och situationer våra hjärtan klappar lite extra för - allt tack vare ett fotografi.

NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_PetronaTowers

Att plåta The Petronas Towers är ett måste om man besöker Kuala Lumpur. I synnerhet kvällstid gör sig de välkända tvillingtornen extra intressanta på bild. Malaysia är ett fascinerande resmål med mycket sevärdheter och här ges många goda tillfällen att skapa riktigt bra fotografier.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_FerrariChallange1
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_FerrariChallange2

Porträtt av en Ferrari Challange i Nacka, Stockholm en tidig sommarmorgon när solen kastar sina första värmande strålar över horisonten och bjuder på ett magiskt ljus. Tyvärr finns inga genvägar om man vill åt den där "äkta" värmen och lystern, det är bara att planera och sedan stå redo på plats och invänta rätt ögonblick.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Nor_Tech_worldrecordboat

En annan unik båt vi dokumenterat åt Nor-Tech är "Team Predators" specialbyggda 50' fot Super Vee som den 11 juni 2008 slog världsrekord mellan Key West till Cancun på 8 timmar och 23 minuter. En imponerande resa om ca 400 miles som satte allt på sin spets genom de extrema förhållandena ute på öppet vatten.   


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_MBS65_2
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_MBS65_3
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_MBS65_4

Vi har testat och provkört många extrema bilar genom åren, men att sitta bakom ratten på Mercedes-Benz S65, när denna modell introducerades, blev en riktig överraskning. Få bilar bjuder på en sådan knuff i ryggen. Imponerande prestanda för en lyxbil i den storleken och med sådan majestätisk komfort. Ett riktigt roligt minne!


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Saab9-3Aero

I ett land som Sverige med extremt varierande väder för varje årstid gäller det att alltid anpassa varje fototillfälle. Precis när marken är täckt av vit nysnö, i en öppen omgivning, med en ljus kulör som inte ger för stor kontrast, då går det att skapa riktigt tilltalande bilder. Som här, på då nya Saab 9-3 Aero.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_PokerRunV50_1
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_PokerRunV50_2
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_PokerRunV50_3

Att äga en genuin klassisk sportbåt är ett måste om man bor i USA, särskillt Florida. Det finns inte mycket som går upp mot den gemenskap och anda som finns bland alla motorentusiaster när man träffas på dessa Poker Runs. Hit till de stora årliga evenemangen som Miami Poker Run och Key West Poker Run ansluter deltagare från hela nationen, men också många från Canada och Europa. När vi dokumenterade den specialbeställda "Eileen's Fifty", en Nor-Tech 50 fot Super Vee med 3 x 1000hk, åkte vi med från Miami till Key West.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_HotelContinentalOslo_1

Continental i Oslo är ett mycket fint hotell med vacker inredning och ett fantastiskt café - "Theatercafeen". Här finns också en av de största privata samlingarna av konstnären Edvard Munch. Men vad vi minns mest från vårt besök var den trevliga stämningen och tillmötesgående personalen. En mycket trevlig fotografering. 


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_PorscheGT3RSvsGT3_1
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_PorscheGT3RSvsGT3_2
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_PorscheGT3RS_bantest

När de båda GT bilarna Porsche GT3 RS och GT3 Club Sport skulle ställas mot varandra i ett reportage begav vi oss till Gelleråsen - Karlskoga motorstadion för att producera ett passande bildmaterial. Här kunde vi i lugn och ro arrangera och genomföra våra olika moment.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_KISS_1
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_KISS_2

Rocklegenderna KISS har alltid haft hängivna fans över hela världen. Deras "Pre-Show Party" på Cafe Opera innan konserten i Stockholm blev inget undantag. Det blev ett minst sagt öronbedövande mottagande när stjärnorna gjorde entré och det blev en vild fest som varade långt in på småtimmarna.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_EVOsnow

När vi fotograferade den då aktuella modellen av Mitsubishi EVO bokade vi rallycross banan på Enköpings motorstadion. Där kunde vi välja ut olika sektioner och arrangera ett bildmaterial som karaktäriserade bilen och fångade målgruppen.  


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_PorscheCarreraS

Ibland måste man ha lite kul också och få "spåra ur". Som i denna session när vi test-fotograferade en kamera för att se hur högt man kunde gå i ISO-tal. Slutresultatet har för mycket brus och bilderna är gryniga, men experimentet gav oss en god indikation på vart gränsen går och hur utrustningen fungerar i praktiken. Hur som helst så är det en fin bild med själ och mysig stämning.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Nor-TechV4300

Ingenting går upp mot den fartfyllda action-kännslan som fotograf när man hänger utanför helikoptern och fångar de magiska ögonblicken då dessa extrema "powerboats" hoppar i vågorna. Här en lyckad fotosession med Nor-Tech Boats för deras V4300 Super Vee.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_AudiA8

Fotograferingen av då nya Audi A6 i Göteborgs skärgård blev riktigt lyckad. En perfekt symbios av vatten och himmel ger ett skönt djup i bilden och tillsammans med lite lagom motljus känns materialet både levande och attraktivt.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_CorvetteC5cab

Stockholm har extremt många bra "locations" för bilfotografering, det är bara fantasin som avgör. Men det gäller att fånga de rätta tillfällena när förutsättningarna är som bäst. Som här, en underbar sommarmorgon på Katarinavägen. Ett lyckad porträtt av Corvette C5 när modellen var ny på marknaden.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Nor-Tech_5000Roadster

Gold Rush är en av de mer påkostade projekten Nor-Tech har levererat. Båten är av en tidigare modell Super Cat 5000 Roadster och är försedd med 4st kraftfulla motorer som kan ta ekipaget upp mot hastigheter om 160mph. Vi dokumenterade den unika båten åt Nor-Tech i de turkosblå vattnen utmed Floridas kust.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Motocross_city

En miljö som bryter av och lyfter fram "budskapet i bilden" är alltid en viktig ingrediens för att producera lyckade fotosessioner. Här, i presentationen av nyhetens behag, av de då mest framstående tillverkarna, radade vi stiligt upp motocross-hojarna framför Sveriges Riksdag för att skapa en stark kontrast. En intressant och annorlunda fotografering.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_MBSLK55AMG

Mercedes-Benz lilla "shopping-racer" SLK55 AMG fick verkligen bekänna färg när vi fotograferade press-bilen för ett reportage.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Yacht1_1
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Yacht1_2
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Yacht1_3
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Yacht1_4
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Yacht1_5

Att få förtroendet att porträttera glamourösa superyachts är i allra högsta grad minnesvärda fotograferingar. Det finns verkligen inga gränser för den finish och noggrannhet dessa tillverkare tillhandahåller. Allt ombord är "custom made" enligt kundens önskemål och väl genomtänkt in i minsta detalj. Då varje leverans är unik är vi ombedda att inte avslöja yachternas namn.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_AudiW12

Audi W12, då en rykande färsk nyhet, så varför inte presentera just en "rykande nyhet". Med lite hjälp av personalen på brandstationen fick vi slutligen till ett intressant material som passade perfekt för syftet med fotograferingen.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Kempinski_hotel_Gravenbruch_1

Man kan givetvis ha minnen av många olika slag, allt behöver inte kretsa kring själva fotograferingen. Som här, på Hotel Kempinski Gravenbruch, maten var helt gudomlig. En absolut rekommendation att besöka om man reser till Frankfurt.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Toureg1
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Toureg2

När vi porträtterade då nya Volkswagen Touareg blev nyckelordet "komfort", vilket vi utgick från i planeringen av fotograferingen. Samtidigt ville vi att materialet skulle attrahera en yngre publik varför vi lade fokus på åk-bilder med bilföraren synlig som en del av motivet.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Chapparal_1

Att fotografera båtar vintertid är allt annat än glamouröst. Det känns inte riktigt lika uppiggande att hänga ut från helikoptern när man ser ett vitt snötäcke nedanför. Men den kalla luften har sina fördelar, det blir ett exceptionellt klart ljus och den lågt liggande solen ger bildmaterialet en härligt stämning med fina skuggor. Här en fotografering åt den då svenska agenturen för den norska båttillverkaren Skorgenes och amerikanska Chaparral.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_MB_GLK

När Mercedes-Benz GLK lades till i modell-programet gjorde vi en omfattande fotografering på många olika locations för att fånga variationen och mångfalden. Här är ett smakprov ur den bildserien som bestod av både närbilder, detaljer, interiört och exteriört.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Maybach.jpg

När Maybach började lanseras på svenska marknaden fick vi förtroendet att skjuta en oförglömlig serie intressanta bilder. Det blev en hel del nyfikna blickar då ekipaget parkerade i backen på Bellmansgatan på Söder i Stockholm när vi arrangerade inför stundande fotografering.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_MBSL63AMG_flyg1
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_MBSL63AMG_flyg2
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_MBSL63AMG_flyg3
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_MBSL63AMG_flyg4
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_MBSL63AMG_flyg5

När vi skulle porträttera SL63 AMG ville vi skapa en känsla i materialet som representerade den nya Mercedes-Benz modellen på bästa sätt. Efter förhandlingar med ansvariga på Arlanda flygplats fick vi tillstånd att genomföra vår fotografering enligt inskickad skiss och önskemål.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Nor-Tech_427

Det är extremt skickliga helikopterpiloter som klarar att manövrera på så låg höjd och det är en ständig kommunikation oss emellan för att hålla helikoptern i önskad position. Det är många parametrar att ta hänsyn till under fotograferingen, bland annat höjd, hastighet, solens position, med mera. Här dokumenterar vi modellen 427 Vee Bottom åt Nor-Tech i de klara vattnen utmed Floridas kust.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Vietnam1

Söker man en totalt annorlunda miljö att fotografera då är Vietnam en riktigt guldgruva. Här finns mer än du kan ana, och ger man sig tid att planera ordentligt kan man fånga unika bilder av både natur, platser, människor och fantastiska vyer. Som här, en helt magisk plats i utkanten av staden Nha Trang.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_PorscheCaymanS

Att verkligen hitta en unik "location" som bryter av och fångar betraktarens intresse är ibland det svåraste med hela bil-fotografering. Det räcker inte med "bara en bra plats", den måste vara "rätt" också för den specifika modellen och syftet med bilden. Här begav vi oss till Uddevalla, där hamnmiljön med sin omnejd passade perfekt för en omslagsfotografering med den då nya Porsche Caymann S.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_HatterasYachts_1
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_HatterasYachts_2
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_HatterasYachts_3

Varje år presenteras flera stora nyheter på den flytande båt-mässan Fort Lauderdale International Boat Show. Innan mässan öppnar för allmänheten har de exklusivare tillverkarna varje år privata tillställningar där man "täcker av" kommande modeller för personligt inbjudna gäster. Hatteras är ett stort namn, främst i USA, och mycket populära bland sportfiskare som endast nöjer sig med det bästa. 


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_AudiS5

Ibland kan en plan vägg med lite finess göra mycket för en bild. Här harmoniserar bakgrunden väl med de snygga formerna hos den tidlösa designen av Audi S5 Coupé. Med ett lagom ljus fångade vi tjusningen med karossen och de mjuka linjerna. 


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_Crosstest_1

I ett reportage om motocross när kommande årsmodell av legendariska Suzuki RM 250 2-takt skulle presenteras fick vi tillstånd av NCC Ballast att fotografera våra action-bilder i ett av deras största sandtag.


NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_KWrace1
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_KWrace3
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_KWrace4
NOSTALGI_Inspiring.se_copyright_ChrizPhotography.se_KWrace2

Key West World Championship Races är ett traditionellt event som räknas till ett av de mest prestigefyllda och är internationellt känt som "Indianapolis 500 of powerboat racing". En riktig fröjd för både ögon och öron när dessa muskelpaket tar sig runt den ca 6,5 mile långa banan med riktigt snabba partier där båtarna når hastigheter om ca 140 mph. Då ska man ha i åtanke att detta körs på öppet vatten och inte på en vindstilla insjö med spegelblanka förhållanden.