BANNER_INSPIRING.se_SV_1

START     VÅR PASSION     NOSTALGI REPORTAGE     NYPRODUKTION     BOSTAD     MOTORBLOGG OUT THERE     MY STYLE     ARKIV


Arkiv_rep_inspiring.se_MediaHarbourHotel_copyright_ChrizPhotography.se_1_2_3

Media Harbour Hotel

© Text & Photo by Amazing Magazines

(Arkivmaterial - Del av reportage publicerat i magasinet Amazing Editions)

 

Från Düsseldorfs sällsamma hamnområde  sträcker sig ett märkligt byggnadsverk mot den stjärnbeprydda natthimlen, ett säreget hotell som med sin v-formade huskropp slänger en egendomlig skugga över medienhafen, Düsseldorfs nya och moderna stadsdel.

I vanlig ordning har jag svårt för att passera ett utmärkande design hotell utan att titta lite närmare på den fascinerande arkitekturen. Trots att det är mitt i natten när vi passerar genom Düsseldorf på väg mot sydligare breddgrader kan jag inte låta bli att stanna till, den märkliga formationen och byggnadens upplysta fasad har en minst sagt fascinerade dragningskraft. Efter en kort överläggning bestämmer vi oss för att ta ett par timmars vila och se vad det spännande hotellet har att erbjuda.

Det karaktäristiska designhotellet, som går under namnet Radisson SAS Media Harbour Hotel. är en ny satsning som ska försöka attrahera morgondagens affärsresenärer, gäster som man tror ställer högre krav på både utformning och arkitektur. Att företaget tror på sin filosofi in i minsta detalj råder det ingen tvekan om, redan vid ankomst har man sett till att gästerna skall får uppleva ett spännande helhetsintryck.

Arkiv_rep_inspiring.se_MediaHarbourHotel_copyright_ChrizPhotography.se_7_8_9
Arkiv_rep_inspiring.se_MediaHarbourHotel_copyright_ChrizPhotography.se_4_5_6

Den upplysta fasaden med alla stora panoramafönster skänker Radisson SAS Media Harbour Hotel en uppmärksamhet som skiljer sig från mängden, här vet man att det rör sig om någonting utöver det vanliga.

Väl inne i entrén möts jag av en avslappnad miljö som sprider ett övertygande lugn, här råder en absolut tystnad. Den intressanta inredningen av varma och välkomnande kulörer får mig direkt att känna hotellets personliga budskap, en ganska intressant företeelse om man bara tar sig tid att se och förstå tankarna bakom varje detalj. Precis som Nordic Light Hotel hemma i Stockholm har man valt att jobba mycket med ljus, särskilt inne i restaurangen och uppe på rummen. För att få ytterligare information och fakta kring den spännande inredningen frågar jag efter pressmaterial i receptionen. "Tyvärr är inte Mrs Tanja Grunscheidt inne för tillfället då det är hon som ansvarar för hotellets PR och sköter all kontakt med pressen", svarar den trevliga nattpersonalen, "men vi kan lämna ett meddelande till henne om  ni vill".

På rummet fortsätter inrednigstemat i samma distinkta kulörer som nere i receptionen och den tilltalande lobbyn. Skillnaden är främst att här känns miljön något mer ungdomlig. I synnerhet då det endast finns en klar glasvägg mellan duschen och sovrummet. Ser man dessutom på badrumsartiklarnas förpackningar i små runda skrikande kulörer förstår man att det rör sig om att attrahera den yngre generationen av framgångsrika resenärer. Rumm,et är också utrustad med en snygg infälld minibar, internetanslutning, en stor platt-TV samt en mindre arbetsplats utrustad med block, pennor och brevpapper. I övrigt är det mest det stora panoramafönstret som fångar den största uppmärksamheten, särskilt när det är mörkt ute, då syns stadens vackra siluetter i det romantiska månskenet. Men tänk på att det gäller att boka ett rum på översta våningen om man vill njuta av sin vistelse i helhet.

Inspiring.se - © Text & Photo by Amazing Magazines

Arkiv_rep_inspiring.se_MediaHarbourHotel_copyright_ChrizPhotography.se_10_11_12