BANNER_INSPIRING.se_SV_1.jpg

START     VÅR PASSION     NOSTALGI REPORTAGE     NYPRODUKTION     BOSTAD     MOTORBLOGG OUT THERE     MY STYLE     ARKIV


Arkiv_rep_inspiring.se_WestinHotelsResort_copyright_ChrizPhotography.se_1_2

The Westin Grand Munich

© Text & Photo by Amazing Magazines

(Arkivmaterial - Del av reportage publicerat i magasinet Amazing Editions)

 

När vi anländer till detta fashionabla hotell hälsas vi välkomna till hotellet och till trivsamma och gemytliga München,  i hjärtat av Bayern.

Hotellet har 627 rum och erbjuder allt man kan begära av komfort , för arbete och/eller avkoppling, hotellet erbjuder bland annatlång-weekend, under devisen –”Weekend lasts longer”, innebärande sen utcheckning på söndagar, utsträckttid (hela weekenden) för frukostservering.

Det finns 21 flexibla arbets/mötesrum för upp till 1050 personer. Här finns kaféer, barer och restauranger, på Paulaner´s Restaurang serveras Bavarian specialitéer. En stor och tilltalande SPA-anläggning på 1500 kvm – Arabella SPA har en pool på 12 x 12 m och bastu.

München har gott om bayersk charm. Ölälskare bör bege sig direkt till Hofbräuhaus, som har serverat öl sedan 1589. Öldrickandet är legendariskt under oktoberfesten, då tysk lokal öl och mat konsumeras i mängder. Försök att överträffa idrottarna i Olympiaparken, där du kan känna dig som en vinnare på den olympiska isbanan. Marienplatz är perfekt om du vill se klockspelet i stadshuset.

Arkiv_rep_inspiring.se_WestinHotelsResort_copyright_ChrizPhotography.se_3

Bayern – Tysklands populäraste semester- och resmål

Ren inspiration och livskänsla. Vitblå himmel och kristallklara sjöar, - ett sagolikt vackert landskap. Här hittar man orörd natur, frisk luft, ett rikt kulturliv och förstås den berömda gemytliga bayerska livsstilen. Medeltidsborgar och småstäder, ståtliga slott och barockkyrkor bildar tillsammans med storstäderna en fin kuliss för olika festligheter, allt från folkdräktsfester till operafestspel. I Bayern går tradition och modernt liv hand i hand. Bayerska sedvänjor och stor gästfrihet. Mystiska skogar och snötäckta bergstoppar i de närbelägna Alperna. Friluftsliv och avkoppling. UNESCOs världsarv och ett mångfasetterat kulturutbud.

Med andra ord, ett paradis för rekreation och sport. Här finns kristallklara sjöar och floder, nationalparker och naturskyddsområden, mystiska skogar och soliga vinsluttningar, vilda och romantiska bergsområden och majestätiska alptoppar, inte minst Zugspitze, - Tysklands högsta topp. Alla dessa variationsrika landskap upplever man när man åker längs de populära turistvägarna, till exempel Romantiska Vägen, Borgvägen eller Tyska Alpvägen.

Världsberömda sevärdheter

Bayern har ett oräkneligt antal pittoreska byar, medeltida residensstäder, välkända storstäder och naturligtvis München – Bayerns huvudstad. Dessutom finns praktfulla slott, kyrkor med barockornament, medeltidskloster och mäktiga borgar. Mest kända är nog slottet Neuschwanstein (kung Ludvig II) och Wieskirche (UNESCO-världsarv, liksom Limes, Würzburg, Bamberg och Regensburg) Totalt finns över 100 000 arkitekturminnesmärken, fler än 1 200 museer och samlingar samt 40 förstklassiga teater- och operascener i Bayern. Förbundslandet lockar också med traditionella evenemang som oktoberfesten i München, festivalen Landshuter Hochzeit, passionsspelen i Oberammergau och Christkindlesmarkt i Nürngerg.

Allt detta välkomnas du till och erbjuds du i Bayern om du vill, eller varför inte enbart uppleva München som i sig har så mycket att ge med bekväm utgångspunkt hos The Westin Grand Munich. Var så säker, du kommer att känna välbehag och rik på upplevelser!

Inspiring.se - © Text & Photo by Amazing Magazines