BANNER_INSPIRING.se_unikapresentationer_LV_1

SĀKUMS     PAR MUMS     RAKSTI     REPORTĀŽAS     JAUNBŪVES     MĀJOKĻI     GALERIJA     MANS STILS     ARHĪVS


Arkiv_rep_inspiring.se_HotelAigleDesNeiges_copyright_ChrizPhotography.se_1_2

Hotel Aigles des Neiges

© Text & Photo by Amazing Magazines

(Arkivmaterial - Del av reportage publicerat i magasinet Amazing Editions)

 

Att resa till Alperna behöver inte nödvändigtvis innebära en vistelse bland barnfamiljer i en traditionell hotellmiljö. För dig som mottagare av Amazing Editions kan jag istället rekommendera ett äventyrligare alternativ. Ett spännande hotell som bjuder på helt nya dimensioner med fascinerande ljussättning, annorlunda inredning och levande pastellfärger.

Med ett centralt läge mitt i den pittoreska lilla byn, endast ett stenkast från skidbacken, ligger detta trivsamma och tilltalande designhotell. Här inne bakom den kamouflerade fasaden väntar en spännande arkitektur kombinerad av moderna inslag och ett revolutionerande nytänkande. Hotellet som hade sin premiär under säsongen år 2005, efter en omfattande renovering, är idag ett mycket eftertraktat alternativ bland världens trendmedvetna alpresenärer. Hotel Aigles des Neiges är dessutom det enda riktigt utpräglade designhotellet i hela Val d´lsére.

Redan inne i lobbyn möts man av den banbrytande trenden och det känns nästan som att göra entré på något av de pulserande storstadshotellen. Hela atmosfären är oerhört levande och det märks att man haft stora ambitioner med skapandet av ett annorlunda friluftshotell. Väggarna i distinkt limegrön kulör skänker en skarp kontrast mot lobbyns blanksvarta stengolv. I direkt anknytning till receptionsdisken har man valt att placera en mindre möbelgrupp av fashionabel rotting där gästerna kan sitta och bläddra i diverse tidskrifter och broschyrmaterial. Härifrån hotellets hjärta leder också en majestätisk stentrappa som tar dig vidare till den omtalade baren, två restauranger och en mindre relaxavdelning.

Efter att ha checkat in och tagit hissen upp till vårt rum dröjer det inte lång tid innan bagaget anländer. Trots att vi befinner oss på ett fyrstjärnigt hotell är servicen här mycket omfattande. Den nya ledningen med Mr Philippe Berry i spetsen driver hotellet med största omsorg och man försöker att kontinuerligt förbättra den förhållandevis nya verksamheten. Vår boning som går under benämningen ”Fyrabäddars rum” tillhör den största kategorin och är minst sagt välplanerad. Arkitekten har tagit väl vara på ytan i den lilla etagevåningen och skapat en gemytlig och trivsam planering. Trots att rummet inte är mer än 32 kvadratmeter påminner det ändå om en minisvit. Här finns det mesta man kan önska sig för att tillbringa en härlig friluftssemester. Bland annat en rymlig garderob, säkerhetsförvaring för värdeföremål, två dubbelsängar, en arbetsplats med möjlighet till Internetanslutning, telefon, minibar och en modern platt-TV. Våtutrymmet har givetvis också fått sig en släng av de trendiga inredningsdetaljerna, här finns en stor infälld spegel, designat handfat samt värmeslingor i golvet. Förutom de nödvändigaste badrumsartiklarna som tvål, schampo, balsam, duschkräm och hårtork finns också möjligheten att njuta ett hett bad efter en lång dag i backarna.

Arkiv_rep_inspiring.se_HotelAigleDesNeiges_copyright_ChrizPhotography.se_3_4_5

I den trendiga baren Jack, som i folkmun anses vara Val d´lséres hetaste förfest, kan man spendera många timmar innan det är dags att bege sig vidare mot någon av de större nattklubbarna. Här bjuder arrangemanget på varierande liveuppträdanden varje kväll. Förutom inhyrda musiker eller en DJ på scenen är det barpersonalen själva som står för den levande underhållningen. Via headset turas flickorna om att nynna, sjunga och ackompanjera samtidigt som gästerna serveras färgglada drinkar med tilltugg som gurka, morötter, nachos och dipp. Mitt under pågående festligheter slår vi oss ner tillsammans Mrs Jane Jacquemod, från Val d´lsérs turistbyrå och Mr Philippe Berry. Här är stämningen på topp och innan jag vet ordet av står bordet uppdukat med lokala stoltheter. ”Så här trevligt har vi det varje kväll”, säger Philippe och skrattar samtidigt som han presenterar de olika vinerna och guidar oss bland delikatesserna på ostbrickan. Den harmoniska stämningen bland både gäster och personal smittar lätt av sig och det märks tydligt att hotellet är en självskriven mötesplats för såväl ortsbor som långväga besökare. ”Har ni hunnit med att se er om bland hotellets faciliteter”, undrar Jane och sträcker sig efter sin handväska. Väl förberedd lämnar hon över en folder innehållande diverse pressmaterial, ”Här finns all nödvändig information ni kan tänkas behöva, skulle ni ha ytterligare frågor är det bara att vända er till Philippe”. ”Givetvis”, nickar han instämmande, ”jag ska dessutom ordna så att ni får njuta en härlig måltid på vår välrenommerade gourmérestaurang Paul”. Med ett glas välsmakande Chignin Bergeron i handen lutar jag mig tillbaka och njuter av den trivsamma atmosfären. ”Na zdorovje”, ropar ett sällskap från bordet intill och lyfter sina champagneglas. Att konceptet går hem internationellt är det ingen tvekan om, blandningen av besökare är slående. ”Den trendmedvetna inredningen tilltalar framför allt västerlänningar”, förklarar Philippe, ”för tillfället har vi dessutom väldigt många besökare från Ryssland”.

Studerar man den sammansatta inredningen är det lätt att förstå vad han menar. Utmärkande pastellfärger, djupa lädersoffor, dunkel belysning, svart bardisk, kamouflagemönstrade stolar samt gedigna inslag av rostfritt. Tillsammans skapar kombinationen en undermedveten tankeverksamhet av fantasifulla framtidsvisioner. Särskilt som hela lokalen genomsyras av ett mystiskt skuggspel från flammorna i den stora eldstaden.

Innan kvällen är slut har vi hunnit med de flesta rätter på tapasmenyn, njutit av flera utsökta viner, diskuterat våra svenska skidhjältar samt lärt oss en hel del om livet i Val d´lsére. Vi har också fått viktig information om vårt eminenta boende. Bland annat har jag fått veta att anläggningen innehåller 109 hotellrum, en mindre Spa och fitness avdelning, en skidshop samt fem konferenslokaler i olika storlekar. Dessutom håller receptionen öppet dygnet runt, sju dagar i veckan och är alltid bemannad med serviceminded personal som behärskar både Franska, Engelska, Tyska, Italienska och Spanska.

Inspiring.se - © Text & Photo by Amazing Magazines